Beschoeiingstechnieken
Bij M-Funderingen zijn we gespecialiseerd in beschoeiingstechnieken die zorgen voor de stabiliteit en veiligheid van bouwputten. Een goed uitgevoerde beschoeiing met stevige beschoeiingsschotten voorkomt instortingen, beschermt tegen gronddruk en minimaliseert het risico op verzakking. Met diverse methodes en materialen passen we beschoeiingstechnieken toe op maat van elk project.

De verschillende beschoeiingstechnieken
Berlinerwand
Een berlinerwand is een van de meest kostenefficiënte beschoeiingstechnieken om een bouwput te verstevigen. In sommige gevallen kan de wand gerecupereerd worden na de realisatie van de ondergrondse constructie.
Grondankers
Grondankers versterken de beschoeiing en voorkomen instabiliteit door de achterliggende gronddruk op te vangen. Ze worden aan de beschoeiing en beschoeiingsschotten verankerd en in de grond er achter vastgezet.
Onderschoeiing
Met een onderschoeiing kan een bestaande fundering verdiept worden zonder verlies van ruimte. Dit gebeurt in fases om de stabiliteit te garanderen en verzakkingen te voorkomen.
Secanspalenwand
Waar grond- en/of waterdruk gecontroleerd moet worden, is een secanspalenwand ideaal. De secanspalen vormen samen een grond- en waterkerende beschoeiingswand, die in sommige gevallen gecombineerd wordt met beschoeiingsschotten voor extra stabiliteit.
Waarom kiezen voor
M-Funderingen?
Altijd een oplossing
Bij ons geldt: “Gaat niet, bestaat niet.” Wij vinden altijd een efficiënte en haalbare oplossing, hoe complex het project ook is.
Flexibiliteit en snelheid
Wij schakelen snel dankzij korte communicatielijnen en denken proactief mee om de beste beschoeiingstechnieken te realiseren.
Slim plannen en optimaliseren
Elke bouwput verdient een slimme aanpak. Wij analyseren de situatie grondig en optimaliseren de uitvoering voor maximale efficiëntie en veiligheid.
Volledig maatwerk
Geen enkel project is hetzelfde. Onze beschoeiingstechnieken worden volledig afgestemd op de specifieke eisen van de klant en de locatie.

Veelgestelde vragen
over beschoeiingstechnieken
Hoe kies ik de juiste beschoeiingstechniek?
Om een bouwput te verstevigen met de juiste beschoeiingstechniek moeten we rekening houden met verschillende factoren. Denk aan: bodemgesteldheid, grondwaterstand, diepte van de bouwput en de omgeving. Op basis van deze factoren adviseren wij de juiste beschoeiingstechniek. Neem contact met ons op voor advies op maat.
Hoelang gaat een beschoeiing mee?
De levensduur van een beschoeiing hangt af van de beschoeiingstechniek, het gebruikte materiaal, de omgevingsomstandigheden en het onderhoud. Stalen en betonnen beschoeiingen kunnen tientallen jaren meegaan, terwijl houten varianten een kortere levensduur hebben.
Heb ik een vergunning nodig voor een beschoeiing?
Voor veel bouwprojecten is een vergunning vereist, zeker in stedelijke gebieden. De regelgeving kan per regio verschillen. Informeer daarom altijd bij de gemeente.
Kan ik zelf een beschoeiing plaatsen?
Voor eenvoudige toepassingen is dit mogelijk, maar voor bouwputten en complexe projecten is kennis en expertise van de verschillende beschoeiingstechnieken noodzakelijk.
Is uw vraag nog niet beantwoord? Neem contact met ons op zodat we u kunnen helpen.
Vraag een offerte aan
Wilt u een stabiele en duurzame beschoeiing voor uw project? Neem contact met ons op voor advies op maat of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan.
